Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън подкрепя забраната на помощните системи

Хамилтън подкрепя забраната на помощните системи

19
0

Световният шампион Люис Хамилтън подкрепя плановете за премахване на помощниците на пилотите, което е планирано да се случи от Гран при на Белгия през август. Те ще засегнат най-вече стартовата процедура, която ще бъде изпълнявана повече от пилотите, отколкото от електронните системи. Британецът обаче не подкрепя нуждата от допълнително ограничаване на радио комуникацията с бокса

„Доволен съм, тъй като е по-добре когато имаме контрол над повече неща, заяви Люис. – В момента ние освобождаваме съединителя, но представянето му се диктува от отбора. От бокса ти казват дали да повишиш или да свалиш режимите на въртящия момент и всички такива неща от този род. Понякога те го пресмятат правилно, понякога не.”

Хамилтън припомни простотата на стартовия механизъм от дните си във Формула 3 през 2004-2005 г., който е бил и любимият му.

„За мен най-добрите стартове бяха когато се състезавах във Формула 3 и имахме нормален съединител, добави той. – Беше по-забавно, защото го контролирах. Затова ако го направят както трябва във Ф1, може да е добре.”