Начало Formula E News Hankook стана официален доставчик на гуми във Формула Е

Hankook стана официален доставчик на гуми във Формула Е

276
0
Hankook и Формула Е
снимка, Формула Е

Hankook стана официален доставчик на гуми във Формула Е. Южнокорейският производител заменя Мишлен. Французите доставяха гуми на електрическия шампионат още от неговото създаване през 2014 г. Сега Формула Е влиза в нова ера Gen3. В нея ще се използват напълно нови автомобили, задвижващи системи и гуми.

Hankook ще бъде новият и ексклузивен технически партньор и доставчик на гуми за световния шампионат ABB FIA Formula E от сезон 2022-23. Новата кампания ще започне в средата на януари следващата година на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.


Новият доставчик във Формула Е официално представи новоразработените състезателни гуми Hankook iON на специална церемония в комплекса The Swarovski Crystal Worlds в Австрия. На нея присъстваха гости и представители на Формула Е, както и редица международни медии.

Новата гума е разработена в тясно сътрудничество със състезателните серии. Тя е специално насочена към удовлетворяване на нуждите от устойчивост на Формула Е и бъдещето на електронната мобилност. По този начин няма да се прави компромис с представянето в моторните спортове. Гумите са специално пригодени за третото поколение състезателни автомобили от Формула Е. Близо 30 % от състава на изделията на Hankook ще са изработени от устойчиви материали.

Понастоящем отборите от Формула Е имат достъп до вариант на гуми, които могат да се използват както при сухи, така и при мокри условия. Така ще се пестят допълнително ресурси. Освен това по-дългият живот на гумата е още една новаторска стъпка. След края на съответните състезателни уикенди Hankook ще рециклира  използваните смеси. Така световният шампионат ще запази устойчивостта си.

„Преди три години ние от Hankook решихме да станем официален технически партньор и доставчик на гуми на тази безспорно най-прогресивна, модерна и устойчива състезателна серия в света от сезон 2023. Философията на нашата марка и стратегическата ни ориентация към все по-устойчиво бъдеще отразяват също духа и ДНК-то на Формула Е. Заедно ще напреднем и ще окажем значително влияние върху развитието на съвременния автомобилен спорт през следващите години“, заяви изпълнителният директор и президент на Hankook Tire & Technology Соул Лий.

„Радваме се да приветстваме Hankook в световния шампионат na ABB FIA Formula E. Гордеем се, че си партнираме с глобален играч, признат за най-добър производител на гуми. Тази компания живее и диша с моторните спортове като основен аспект на корпоративната си философия. Огромният опит на Hankook в работата със състезателни отбори на писти по цял свят е невероятен. Също така новаторските иновации и ангажиментът към устойчивостта го правят идеален партньор на шампионата и на нашия нов автомобил Gen3“, сподели изпълнителният директор на Формула Е Джейми Райгъл.