Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаос на стартовата решетка

Хаос на стартовата решетка

47
0

Миналата година в последния момент стартира проектът на Браун GP, но тази година опредено има доста по-драматични моменти.

Кампос в последния момент се спасиха, USF1 със сигурност няма да карат тази година, а Стефан GP се борят за мястото на американците. Въпреки това не е сигурно, че сръбският отбор, който в интерес на истината може и да е най-добре подготвен от потвърдените нови отбори, ще получи право да се състезава тази година.

По този повод има известно недоволство сред настоящите отбори във връзка с тази несигурност и непостоянство около стартовата решетка.

Един или два отбора ще дебютират след седмица, без дори да са подкарвали колите си преди това. Не ми е ясно как може да се получи това“ – коментира Кристиан Хорнер от Ред Бул пред „Сервус ТВ“.

Пред австралийската агенция „ААП“ Марк Уебър е казал: „Това е направо смущаващо… Невероятно е как хора, които не са карали колите си, ще участват в Гран при. Това малко напомня на Мики Маус или Том и Джери.

Тази несигурност е проблем и за тима на Заубер, който все още не присъства в официалния списък с отбори за 2010 година. По този повод пред „Блик“ Петер Заубер коментира: „Ние бихме искали да знаем с кои номера ще карат Педро де ла Роса и Камуи Кобаяши.“

Ники Лауда пък най-точно описва ситуацията като „хаос“. Неслучайно същото бе казал и Колин Колес за заварената ситуация в тима на Кампос . . .