Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хърбърт: Само Верстапен би причинил катастрофа, която да му гарантира титлата

Хърбърт: Само Верстапен би причинил катастрофа, която да му гарантира титлата

9874
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Бившият пилот от F1 Джони Хърбърт се включи в мненията за борбата за титлата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън. Британецът предположи, че само Верстапен би бил готов да предизвика инцидент, който може да реши титлата в негова полза. 

Хамилтън се изравни по точки с нидерландеца след победата си в Саудитска Арабия. Самата надпревари бе изпълнена с много драматични момента и удар между двамата претенденти за титлата. Макс има една победа повече от Люис, което означава, че ще бъде коронован за шампион ако останат с равни точки след Гран при на Абу Даби. Хамилтън заяви, че за него няма значение ако той и Верстапен не завършат, като неговата цел е да остане пред своя конкурент. В същото време Макс отбеляза своето предимство относно победите до момента и очаква уикендът да бъде много вълнуващ.

Хърбърт се надява битката между двамата съперници да бъде чиста и без инциденти.

„Макс каза нещо, което според мен е много показателно- „Все още имам предимството с повече победи в състезанията““, сподели трикратният победител в Гран при.

„Това означава, че ако двамата не завършат, Макс ще спечели световното първенство. Не искам шампионатът да бъде решен по този начин. Само Верстапен би причинил катастрофа, която да му гарантира титлата. Коментарът, с който заяви повечето си победи потвърждава думите ми“.

Хърбърт също изказа своето мнение за сблъсъка между Макс и Люис в неделя вечерта. Тогава нидерландецът забави темпото за да отстъпи позиция след неправилно изпреварване, но по-късно получи 10-секундно наказание за начина, по който го направи.

„Спомням си, че по това време изпратих съобщение на Деймън Хил и казах „Той му тества спирачката““, добави Хърбърт.

„Това е просто нещо, което не се прави от състезател от F1 или от който и да е шампионат. Макс не трябваше да прави това“.

Джони смята действията на Верстапен да показват на какво е готов, за да спечели първата си световна титла и да спре серията на Хамилтън.

„Какво финално състезание ни предстои. Битката е далеч от приключила. Мисля, че това показва на какво е способен Макс, за да се опита да триумфира в шампионата. Съгласен съм с Люис. Въпреки че обичам Макс за това, каквото прави на пистата, понякога наистина преминава границите и натиска твърде много“, завърши Джони Хърбърт.