Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Харианто продължава да се бори за място в F1, въпреки че загуби...

Харианто продължава да се бори за място в F1, въпреки че загуби спонсор

34
0

Рио Харианто продължава да се бори за място във Формула 1 за 2017 г, въпреки че загуби важен спонсор. Индонезиецът, който кара за Мейнър до средата на 2016 г., доскоро се ползваше с финансовата подкрепа на петролната компания Пертамина, притежавана от родината му.

Вчера обаче тя обяви, че спира партньорството си с Харианто, който загуби мястото си в Мейнър през август миналата година именно заради това, че не успя да осигури на тима обещаните по договор спонсорски пари.

Тогава той бе заменен от Естебан Окон, като остана на позицията на тестпилот в екипа. Окон обаче подписа с Форс Индия за 2017 г., което дава шансове да Рио отново да е титуляр в Мейнър през новия сезон, въпреки загубата на спонсора. Другият пилот на тима за 2016 г. Паскал Верлайн по всяка вероятност ще премине в Заубер.

„Още работим по план Рио да остане във Формула 1, заяви мениджърът на пилота Пиърс Хънисет пред Ройтерс. – Хората в F1 усетиха, че той върши добра работа и заслужава да е там. Планът беше той да премине в Заубер, но нещата малко се бавят.”