Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хартли няма съмнения, че партньорството между Хонда и Ред Бул ще бъде...

Хартли няма съмнения, че партньорството между Хонда и Ред Бул ще бъде успешно

91
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Вече бившият пилот на Торо Росо Брендън Хартли не се съмнява, че новото партньорство между големия отбор на Ред Бул и доставчика на мотори Хонда ще бъде успешно.

Новозеландецът караше именно с двигателите на японците през изминалия сезон в болида на Торо Росо, като от Хонда отбелязаха значителен прогрес през 2018 г.

Самият Хартли беше заменен от Александър Албон и загуби мястото си в екипа от Фаенца. От следващия сезон той отново ще бъде заводски пилот на Порше, като засега не е ясно в кои серии ще кара. Възможно е това да бъде Формула Е, където немската компания ще влезе от сезон 2019-2020 г.

В тази връзка шефът на Порше Моторспорт Фриц Ензингер заяви, че единият пилот за Формула Е вече е определен, като името му ще бъде обявено скоро след началото на тестовете през пролетта на 2019 г. Друг вариант за Хартли е да се върне в програмата на Порше за Льо Ман, в което компанията ще участва през 2019 г. в GT категорията.

„Натрупах невероятен опит тази година, работейки с Хонда, каза Хартли. – Имам огромен респект към тяхната работна етика, морал и ценности. И нямам никакви съмнения, че в Хонда ще бъдат много успешни с екипа на Ред Бул в следващите години.“