Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хартли с най-добро класиране в решетката, Гасли недоволен от 7-ото място

Хартли с най-добро класиране в решетката, Гасли недоволен от 7-ото място

65
0
Брендън Хартли,Торо Росо,Хонда

Брендън Хартли записа най-доброто си класиране в стартовата решетка във Формула 1, Пилотът на Торо Росо се нареди 6-и, като изпревари съотборника си Пиер Гасли.

Така за втори  път този сезон и двете коли на Торо Росо стигнаха до 3-ата част на квалификацията, като бяха подпомогнати от новата 3-а за сезона спецификация на задвижващата система на Хонда.

„През целия сезон досега подобрявах представянето си, но нещата не винаги се случваха в моя полза, каза новозеландецът. – Но днес на пилотска писта при сложни условия и с нова задвижваща система нещата се получиха.“

Относно новия агрегат на Хонда се появиха информации, че той дава половин секунда на обиколка по-добро време спрямо предишния. Хартли заяви, че не знае дали е толкова, но определено описа разликата като голяма. За успеха на Хартли е помогнал и инженера му.

„През цялото време на квалификацията беше сложно, тъй като бордюрите бяха мокри, обясни Брендън. – В Q3 инженерът ми каза, че във Форс Индия подобряват времената си, и че определено пистата е в добро състояние. Това ми даде увереност, че в първия сектор ще е сухо и ще има добро сцепление. Трябваше да му се доверя и го направих. После видях, че времената на Форс Индия не са били по-добри и ме е излъгал, но това ми помогна.“

Гасли обаче не беше особено доволен от 7-ата позиция, като разкри, че е трябвало да кара през цялата сесия със занижен режим на мотора, което му е коствали 2-3 десети на обиколка. А без тях времето му е можело да бъде достатъчно за 5-ата позиция на грида, пред Хартли и Ромен Грожан.