Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хартли признава, че все още не е готов за Ф1

Хартли признава, че все още не е готов за Ф1

27
0

Вчера Брендън Хартли заяви, че в момента не го интересува особено много дали ще се завърне към ролята си на тест-пилот в Ред Бул.

Когато тийнейджърът напусна тази позиция, той настоя, че сам е взел това решение. Неговият наследник Хайме Алгерсуари обаче се уреди с титулярно място само 2 седмици, след като стана част от Ред Бул, замествайки Себастиен Бурде в тима на Торо Росо.

„От известно време знаех, че Алгерсуари ще получи място като титуляр в Торо Росо и трябва да призная, че когато за първи път чух новината, очевидно бях доста разочарован. Но всъщност мисля, че за мен ще бъде наистина погрешно решение да карам във Ф1 точно сега.

Не очаквах наистина аз да съм пилотът, заместил Бурде и чувствам, че все още не заслужавам да съм пилот от Ф1.

Ако бях застанал там – ОК, това щеше да е хубаво и вълнуващо, но трябва да призная пред себе си, ами какво всъщност ще кажат всички останали, ако не заслужавам наистина да съм там?

По-важно е да постигна някакви резултати и да се докажа, но така или иначе има много политика, пари и спонсорство, които се намесват сериозно, когато се опитваш да се уредиш с място там“, заяви младият Хартли пред новинарската агенция NZPA.