Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг напусна Мерцедес, чувствайки отговорност

Хауг напусна Мерцедес, чувствайки отговорност

66
0
Ники Лауда

Норберт Хауг е напуснал Мерцедес поради факта, че се чувства отговорен за слабото представяне на отбора през последния сезон, заяви Ники Лауда.

Във вторник бях на срещата на борда в Щутгарт за пръв път в новата си роля. В края беше абсолютна изненада, когато Хауг подаде оставката си. Свалих си шапката заради него, защото основното, което изрази бе, че се чувства отговорен за слабото представяне тази година и си е взел подходящото заключение – разказа австриецът.

Трикратният световен шампион продължи с уважение:

Ако трябва да съм честен има много малко мениджъри на тази висока позиция, които биха направили подобно нещо. Аз лично много съжалявам за това. Бих бил щастлив ако можех да работя с него.

Лауда също така призна, че напускането на Норберт Хауг оставя голяма празнина в отбора и че в момента няма човек, който може да заеме позицията му.

В тази връзка се появиха и спекулации, че Мерцедес обмисля привличането на шефа на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер. Те обаче бяха отхвърлени след като Хелмут Марко разкри, че англичанинът е подновил договора си с Ред Бул за още няколко години.

Хорнер удължи договора си с нас миналата седмица за още няколко години. Мерцедес закъсняха – каза докторът.

Коментар относно напускането на Норберт Хауг направи и президентът на германската федерация по моторни спортове Ханс Йоаким Щук. Според него вина за слабото представяне през годината има Рос Браун:

Неуспехите във Формула 1 се дължат единствено на Рос Браун. Колата просто не беше достатъчно бърза. Той (Хауг) не е проектирал колата. Той беше човекът, който след всички тези десетилетия отново направи моторните спортове приемливи за Мерцедес.