Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Важно е FOTA да продължи да съществува

Хауг: Важно е FOTA да продължи да съществува

32
0
FOTA,ФОТА

Мерцедес са убедени, че всичко с асоциацията на отборите във Формула 1 (FOTA) и споразумението за ограничаване на разходите ще е наред въпреки отцепването на Ферари и Ред Бул от организацията. Двата отбора потвърдиха официално в края на миналата седмица, че прекратяват членството си във FOTA. Това ще стане официално догодина през февруари, тъй като е задължително да се даде двумесечно предизвестие.

Испания Рейсинг пък напуснаха още през януари тази година, изтъквайки довода, че асоциацията не се бори за интересите на всички отбори.

В основата на разцеплението е споразумението за ограничаване на разходите. Целта му е да контролира изразходваните от екипите средства в трудната икономическа обстановка и да се постигне поне известна равнопоставеност между големите тимове със сериозни финансови възможности и малките с ограничени бюджети.

Според мен е изключително важно FOTA да продължи да съществува – коментира вицепрезидентът моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг. – Целите ни са много сериозни и мисля, че от така наречените топотбори зависи да има баланс.

Мерцедес продължават да подкрепят изцяло контролирането на разходите във Формула 1, допълни главният изпълнителен директор на отбора Ник Фрай.

Моментът е наистина труден. Споразуменията са сложни, когато всички са толкова конкурентоспособни, но със сигурност ще работим с останалите отбори да изпълним целите си. Попаднахме на неравност на пътя, но ще продължим да се трудим – каза още Фрай.