Начало Автомобили HAVAL показва Н7 в Пекин

HAVAL показва Н7 в Пекин

81
0

На 25 април, когато врати ще отвори автосалона в Пекин, ще се видят много премиери и изненади както от европейските, така и от азиатските производители. Китайският луксозен бранд HAVAL ще направи официалната премиера на поредния SUV от семейството на марката, фокусирана изцяло в производството на високопроходими машини, и това ще бъде HAVAL H7. Миналата година, по време на Автомобилен салон Шанхай, моделът беше показан предпремиерно и в два варианта – H7 стандартна база с пет места и с удължена база със седем, където в името на модела беше добавено означението L. Още тогава от Great Wall Motors Company обявиха, че премиерата и вкарването на серийно производство на модела ще бъдат отложени за началото на 2016 година. 

Очаква се Haval H7 да се откроява с изтънчен дизайн, разточителен интериор и множество екстри, макар и все още да не е ясно дали те ще се запазят точно във вида, в който автомобилът дебютира миналата година или ще има изненади. Стандартната база на Н7 е с размери дължина, ширина и височина съответно 4700mm, 1925mm и 1728mm. Междуосието на новия всъдеход е 2850mm. Задвижването е поверено на 2.0 – литров турбодвигател с директно впръскване, а скоростната кутия е 6-степенна, с мокър двоен съединител. Максималната мощност е 232 к.с. като на разположение са и 350 Нм максимален въртящ момент. С тези показатали официално новия H7 е най-бързият модел в гамата на HAVAL, развиващ максимална скорост над 200km/h. 

Новият модел ще бъде оборудван с върхови системи, които да гарантират безопасността и комфорта на пътниците. Допълнителни детайли около Н7 засега не се разкриват, но очакванията са той да се превърне в един от най-търсените модели пълноразмерни SUV-та в примиум сегмента. Моделът за момента ще стартира продажбите си в Китай, но е напълно възможно скоро да се появи и на други пазари, предвид бързото темпо, с което марката се развива и трупа доволни клиенти.