Начало Автомобили Heffner Lamborghini Gallardo

Heffner Lamborghini Gallardo

50
0

Стандартният битурбо пакет на Heffner Performance за 5-литровия високооборотен V10 на Lamborghini Gallardo и без това си беше един от най-екстремните в тази сфера – да не говорим, че в основата е италианска екзотика. Oт Heffner Performance са решили обаче допълнително да подсилят наличното. В резултат на това им желание мощността скача на умопомрачителните 930 к.с.

За съжаление не е ясно дали измерената мощност ще се предава и към четирите колела или ще бъде само към задните. Фактите обаче са, че при всички положения подобна мощност ще бъде трудна за контролиране, та дори и да става дума за задвижване на четирите колела. А въртящият момент в никакъв случай не е за подценяване – 1032 Нм.

Както се и очаква, модификациите по Gallardo са многостранни. Инженерите са започнали, като са свалили двигателя и са го разглобили. След това са сложили стоманени втулки на цилиндрите, нови бутала, лагери, сложили са нова система с двойно турбо. В допълнение към това моделът може да се похвали с нова система за изхвърляне на отработените газове, както и с нова всмукателна система. И това все още не е всичко. Биелите са предвидени да издържат на мощност от 1000 к.с., като за това отговарят от Carrillo Billet Steel. Логично е при толкова мощност съединителят да бъде подменен и съответно новият да бъде оптимизиран.

И за да са сигурни в качеството на своята работа и в гладкостта на процеса, специалистите от Heffner Performance са поставили нови горивни и водни помпи, инжектори, както и водни междинни охладители. По отношение на дизайна на екстериора си говорим за заден капак от въглеродни влакна, заден дифузьор в стила на Superleggera, както и крило.