Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки: Мога да достигна темпото на Люис догодина

Хейки: Мога да достигна темпото на Люис догодина

37
0

Хейки Ковалайнен каза, че е готов да подобри представянето си и да стане много по-силен конкурент на своя съотборник, Люис Хамилтън. Финландецът признава, че не е доволен от начина на протичане на първия му сезон в Макларън.

Хейки започна сезон 2008 с впечатляващи резултати – особено в квалификациите – но постепенно през втората половина на годината започна да изостава зад съотборника си. И въпреки че спечели първата си победа в Гран при на Унгария, той признава, че нещата далеч не са идеални. Финландецът е категоричен, че знае как да подобри темпото си.

„Определено не съм доволен, особено от резултатите” – каза Хейки по време на събитие за Мерцедес Бенц. „Мисля, че не направих някакви големи грешки тази година, но просто сезонът бе труден.”

„Не завършихме във всички състезания, понякога някои неща се случваха – например технически проблеми – които ни пречеха да постигнем по-добри резултати. Но мисля, че съм много по-добре подготвен спрямо миналата година и очаквам с нетърпение да започна отново работата си. Да се надяваме, че ще завършим в повече състезания без съществени проблеми и така да постигнем по-добри резултати.”

Стана ясно, че Ковалайнен ще трябва да подобри представянето си през 2009 година, ако иска да запази мястото си след края й. Говори се, че Макларън и Мерцедес вече разглеждат различни опции, като една от тях била и Роберт Кубица.

Въпреки всичко Ковалайнен казва, че не вижда причина да не успее да подобри представянето си спрямо Хамилтън. Дори напротив – финландецът е убеден, че ще бъде много по-силен конкурент на своя съотборник, подчертавайки, че няма нищо против Хамилтън автоматично да бъде третиран като пилот номер едно в тима.