Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: Хамилтън искрено ме разсмя

Хелмут Марко: Хамилтън искрено ме разсмя

7526
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Докторът по право Хелмут Марко не изневери на стила си и остро критикува съперниците след неделната Гран при на Унгария. Консултантът по моторните спортове в Ред Бул заяви, че двете последни състезания са били истински кошмар за тима. Понесените в тях щети могат да окажат влияние върху целия сезон. Но нито той, нито хората в екипа ще спят спокойно през лятната пауза докато не се върнат на пистата Спа и не се изкачат отново на върха.

Разочарование и гняв

„Всъщност е микс от разочарование и гняв, смесени с чувство на безпомощност и безнадеждност – описа вълнението в Милтън Кийнс Марко. – Последните две състезания могат да бъдат описани като „цивилни жертви“за нас. Водехме комфортно и в двата шампионата. Сега не само изоставаме в първенствата, но имаме и разрушено шаси, много щети по двете коли, счупен двигател и вероятно още един.“

Марко не пропусна да атакува Люис Хамилтън

Марко не пропусна да атакува Люис Хамилтън и му се подигра за оплакванията по време на състезанието в битката с Фернандо Алонсо.

„Той (Люис) ме разсмя искрено, когато се оплака от Фернандо Алонсо по време на дуела им в Унгария – заяви австриецет по телевизията на Ред Бул Сервус. – Каза, че Алонсо карал опасно в бързите завои. А как тогава ще квалифицира своите действия срещу Макс в Копс?