Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: Мерцедес крият истинското си темпо

Хелмут Марко: Мерцедес крият истинското си темпо

3188
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Майкъл Потс
Д-р Хелмут Марко заяви, че тимът на Мерцедес крие истинската скорост на своя болид. Екипът от Бракли имаше редица проблеми по време на предсезонния тест, но въпреки това съветникът на Ред Бул смята, че битката с тях отново ще бъде много трудна. 

Червените бикове се представиха отлично и през трите дни от теста в Бахрейн, като Верстапен бе с най-добро време в последния ден от изпитанията. Добро впечатление направи и новият му съотборник Серхио Перес. Това дава надежди на екипа, че най-накрая може да успее да победи екипа на Мерцедес, който доминира F1 от началото на турбо-хибридната ера през 2014.

„Знам, че Мерцедес блъфираха по време на предсезонния тест. Въпросът е каква е реалната им скорост. Факт е, че имат проблеми в задната част на колата и ако все още не са го решили имаме реална възможност да сме много близо до тях. Ще бъде много интересно ако те бъдат в ролята на догонващи. Скоростта ни е много добра и вярвам, че имаме реален шанс за титлата“, сподели д-р Марко.

„Има писти, които ще пасват идеално на нашата аеродинамична концепция. Но ако искаме да сме реален съперник на Сребърните стрели, трябва да имаме скорост на всяко едно трасе. RB16B е най-добрата кола, която Макс е карал досега. Вярвам, че условията в Бахрейн и силният вятър ще ни помогнат да сме в борбата за победата“, допълни австриецът.