Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко се извини за свои коментари след Гран при на Саудитска...

Хелмут Марко се извини за свои коментари след Гран при на Саудитска Арабия

6311
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко се извини за свои коментари след Гран при на Саудитска Арабия. Съветникът на Ред Бул бе доста емоционален по време на уикенда в Джеда. В събота след квалификацията бе възмутен, че Люис Хамилтън не бе наказан за неспазване на двойни жълти знамена, докато Макс Верстапен получи санкция 5 места назад на грида в Катар. Стюардите обясниха в решението си, че системата за сигнализация е била включена случайно за по-малко от секунда. От Ред Бул по-късно заявиха, че няма да обжалват нищо.

След състезанието Марко също бе крайно недоволен от няколко ситуации.

„Люис не разбра, че Макс го пуска да го изпревари. А и ако Макс кара твърдо спрямо Хамилтън, получава наказание. Ако Хамилтън го избута от пистата, това очевидно изведнъж е маловажно провинение. Не може да продължава така. Правилата пък гласят, че не може да си с повече от 10 дължини назад (при подреждане на грида). Хамилтън обаче това направи и си подготви по-добре гумите за рестарта. Сега искаме да го докажем с данни. Изглежда се използват различни стандарти“, бе коментарът на Марко след финала в Джеда.

Освен това австриецът бе заявил, че Ред Бул има данни, с които да докаже, че Верстапен не е сторил нищо по-различно и е спрял като в предишни свои обиколки. Впоследствие коментира пред немския уебсайт f1-insider.com, че бил споделил неправилна информация.

„В момента на телевизионните интервюта споделих информацията, която бях получил преди това от инженерите. Тя очевидно не бе коректна, така че се извинявам за казаното“, каза Марко

„Надявам се, че тази злощастна глава от Саудитска Арабия вече е затворена. При всички случаи гледаме само напред. Искаме да спечелим в Абу Даби и съответно да вземем титлата. Ще сторим всичко възможно, за да постигнем това, но няма да използваме никакви нечестни действия. В Саудитска Арабия имахме темпото на Хамилтън. Пистата в Абу Даби би трябвало да ни пасне повече.“