Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: Вече Хамилтън е crash kid на F1

Хелмут Марко: Вече Хамилтън е crash kid на F1

60
0
Люис Хамилтън

Формула 1 си има ново crash kid в лицето на Люис Хамилтън, твърди съветникът на Дитрих Матешиц и отбора на Ред Бул в Гран при д-р Хелмут Марко.

Определението, означаващо хлапе, предизвикващо катастрофи, бе лепнато на Себастиан Фетел, след като германецът се заби в колата на Дженсън Бътън по време на миналогодишната надпревара в Белгия. То бе дело на шефа на Макларън Мартин Уитмарш и очевидно Марко помни изключително добре подобни неща, непропускайки момента да се върне по определено ироничен начин към тях.

Изразът crash kid бе дело на Макларън в медия подхода им. Сега обаче си имат точно такова хлапе в техния тим – е цитиран Марко от немската преса.

Причината за репликата му е, че Хамилтън почти през целия сезон участва в удари и противоречиви ситуации и сблъсъци. Скандалите и разправиите наброяват вече сериозно количество, докато Фетел е далеч по-спокоен в сравнение с поведението си от 2010 г.

Не можеш да спечелиш шампионата, ако се блъскаш. Вижте Фетел, той не допуска грешки и не се удря, поради което и ще спечели отново титлата – заявява и трикратният световен шампион Ники Лауда.