Начало Рали Хейдън Падън най-бърз в шейкдауна на Каталуня

Хейдън Падън най-бърз в шейкдауна на Каталуня

27
0

Хейдън Падън с Хюндай беше най-бърз в шейкдауна на рали Каталуния в Испания, 12-и предпоследен кръг от WRC. Новозеландецът премина през 2.94 километровото трасе Салоу за 2:07.5 минути и изпревари с 0.2 сек осигурилият си вече титлата Себастиен Ожие с Фолксваген.

Трети на 3 десети се нареди Роберт Кубица със своя Форд Фиеста RS. Челната петица допълниха От Танак с Форд Фиеста RS и Дани Сордо с Хюндай i20. Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен с другите две коли на Фолксваген останаха едва 6-и и 7-и.

„Въпреки че отсечката не е представителна за ралито, тя беше добър шанс да проверя как работи колата, за да сме сигурни, че настройките от Австралия сработват добре, заяви Падън, който наскоро подписа нов 3-годишен договор с Хюндай. – Ще натиснем здраво утре на чакъла. Имаме добра стартова позиция и трябва да се възползваме максимално от нея и да се опитаме да сме близко до челото. Когато отидем на асфалта, ще се фокусираме върху това да научим колкото се може повече. Ще ни е трудно да сме толкова конкурентни, колкото на чакъл.”