Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Напускането на Лоу ще отслаби Макларън

Хил: Напускането на Лоу ще отслаби Макларън

39
0

Както вчера стана ясно, в слуховете за преминаването на досегашният технически директор на Макларън, Пади Лоу, в Мерцедес има много истина. Вчера от екипа официално обявиха, че на заемания досега от Лоу пост ще бъде поверен на Тим Гос. Лоу пък е преместен на позиция, която е далеч от развитието на колата. Според Деймън Хил тези промени ще отслабят отбора на Макларън.

„Те определено не искаха да загубят Пади“, заяви шампионът от 1996 г. пред Sky Sports News. „Сигурен съм, че искаха да си запазят досегашния технически екип.“

Лоу обаче изглежда е приел офертата на Мерцедес.

„Пади е много талантлив, чудесен човек, с когото преди съм работил в Уилямс. Тогава той разви активното окачване. Той знае много добре как да направи една кола бърза. Със сигурност ще помогне много на Мерцедес. В Макларън пък сега цари минорно настроение. Лошото е че с него не си отива само един сериозен професионалист. Отива си и информация, която е добита с инвестираните от отбора пари. Човек не може да си вземе папки и документи. Но когато говорим за техник от този калибър, той със сигурност има много ценна информация в главата си, която ще бъде използвана от новия отбор.“

За момента в Макларън реагират спокойно. Гос е логичният наследник на Лоу. Със сигурност едва ли ще има проблем с намирането на нов кадърен техник.

„При нас винаги е било ясно, че екипът не се състои от един човек и не се върти около един човек. Пади знае най-добре. Става дума за група от хора, които са отдадени на работата си. Каквото и да се случи с Пади, ние ще се справим“, изрази своето мнение преди няколко дни Дженсън Бътън.