Начало Избрани Хил очаква сериозни проблеми с трафика на пистата Ред Бул Ринг

Хил очаква сериозни проблеми с трафика на пистата Ред Бул Ринг

451
0
Гран при на Австрия, Ред Бул Ринг
Гран при на Австрия, снимка, Ред Бул Контент Пуул

Деймън Хил коментира предстоящата Гран при на Австрия в F1. Световният шампион от 1996 г. очаква сериозни проблеми с трафика на късата писта Ред Бул. Според него ще има редица състезатели, които ще останат блокирани по време на квалификациите и ще загубят своите обиколки. Това на свой ред ще създаде доста работа на стюардите.

Ред Бул Ринг е една от най-късите писти в календара на F1 с нейните 4.347 км. Трасето има 10 завоя, което е нетипично за модерната ера на световния шампионат.

Пистата Ред Бул Ринг се състои от три дълги прави и няколко къси завоя. Именно тук е най-кратката обиколка за годината. Макар обаче да има само 10 завоя, Ред Бул Ринг е доста предизвикателна писта заради сериозна промяна в надморската височина и тежките спирания

Възпрепятстването е един от най-сериозните проблеми през последните няколко старта. Пример за това бе случилото се в квалификацията в Канада. В този случай цели трима пилоти получиха наказания заради това, че блокираха свои колеги на друга къса писта- Жил Вилньов. Това бяха Карлос Сайнц (Ферари), Юки Цунода (Алфа Таури) и Ланс Строл (Астън Мартин). В Монако Шарл Льоклер (Ферари) бе санкциониран заради подобен инцидент с Ландо Норис от Макларън.

Хил призна в подкаста „F1 Nation“, че очаква трафикът да бъде сериозен проблем в уикенда на Ред Бул Ринг.

„Всичко ще бъде много сгъстено на тази нелепо къса писта. Тя не е много разнообразна и има само десет завоя. Всичко свършва за около минута, нали така?“, сподели Хил.

„Броят на автомобилите, които получават чисти обиколки, ще бъде проблем, както сме виждали и преди. Всички стават малко раздразнителни, защото правят обиколките си за загрявка, блокират хората по невнимание и биват обвинявани в неспортсменство. Не можете да накарате колата си да изчезне. Знаем много добре, че автомобили са огромни“ добави британецът.

Хил също така е категоричен, че никой няма да се противопостави на Макс Верстапен този уикенд. Пилотът на Ред Бул спечели последните четири старта и увеличи аванса си във временното класиране. Според Хил, нидерландецът ще запише пети пореден успех без особени затруднения.

„Не мисля, че някой ще може да предизвика Верстапен този уикенд. Искам да видя състезание и искам да видя истинско предизвикателство, но при равни други условия мисля, че Макс ще го спечели.

„Макс е на път да спечели Австрия и да спечели всичко останало, което се случи. Не знам, може би Силвърстоун може да е по-предизвикателна писта. Много трудно да се прогнозира дали той ще бъде победен в остатъка от сезона. Говорим за Австрия. Засега бих казал, че в Австрия Макс ще запише пета поредна победа“, завърши Деймън Хил.