Начало Избрани Хил: Сайнц влиза в ролята на лидер на Ферари

Хил: Сайнц влиза в ролята на лидер на Ферари

3339
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Бившият пилот от F1 Деймън Хил вярва, че силната комуникация и решителността на Карлос Сайнц означават, че испанецът е в ролята на лидер на отбора на Ферари през този сезон, отколкото Шарл Льоклер.

Сайнц не успяваше да се доближи до темпото на Льоклер по време на първите няколко старта от сезон 2022 в F1. Постепенно 27-годишният пилот подобри скоростта и се оказа равностоен на монегаска. Все пак по-младият му съотборник все още има ясно предимство в квалификациите.

Сайнц спечели първата си победа във F1 на Силвърстоун по-рано този месец. Седмица по-късно беше на път да допълни победата на съотборника си в Австрия. За нещастие, повреда в двигателя го принуди да се оттегли.

Във Франция Сайнц потегли от последна стартова редица след като смени двигател. Испанецът направи отлично потегляне и в един момент дори бе стигнал до подиума. В крайна сметка той финишира на пета позиция, записа най-бързата обиколка и бе избран от феновете за пилот на деня. В допълнение, потенциален старт от по-предна редица можеше да му позволи да се бори за успеха.

„Сайнц влиза в ролята на лидер на Ферари“, коментира Хил в предаването на Sky F1 Any Driven.

Изглежда, че той е по-добре запознат със стратегията и може да взема решения. Шарл очевидно е бърз и вероятно е по-силен от Карлос в отбора.“

Провалените стратегии на Ферари са добре известни на всички. Питуолът на италианския отбор понякога създава впечатлението, че решава действията си по време на състезанието в движение.

По време на неделното състезание Сайнц се разговаряше със своя стратег по време на битката със Серхио Перес. Пилотът на Ферари отговори на предположенията, че отборът му е слаб, когато става въпрос за управление на състезанията.

Във Ферари ни критикуват за някои неща, най-вече за това, което отборите могат да преживеят в прозорците си за питстоп. Всеки път, когато има труден момент по отношение на стратегията, ние обсъждаме нещата и сме открити“, каза Сайнц.

Но ние сме катастрофата, както хората казват. Просто обичаме да обсъждаме нещата.“

Въпреки това Хил смята, че Ферари трябва да затегне гайките и да управлява стратегията си с много по-голямо усърдие.

Комуникациите им в бокса не са достатъчно добро ниво“, каза британецът.

Те не са нито тук, нито там. Някой трябва да поеме отговорността и да каже: „Вземаме решение“. Това трябва да бъде или пилотът, или стратезите,“

„Ферари разполага с огромен потенциал. Ако успеят да решат тези проблеми, ще бъдат сериозна заплаха за титлата.“

Ако успеят да направят това до края на сезона ще има шансове да се борят за шампионата.“