Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Страничните планове на Щайнер – като да е продуцент на сериал...

Хил: Страничните планове на Щайнер – като да е продуцент на сериал – вероятно са дошли в повече

1126
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Уволнението на Гюнтер Щайнер от отбора на Хаас продължава да занимава Формула 1. Освобождаването му бе обявено тази седмица и след това се появиха редица анализи каква е причината. Джийн Хаас заяви, че не обвинявал Щайнер за резултатите на екипа, но му било писнало отборът да е последен в класирането. Деймън Хил пък каза, че вече бившият шеф на американския тим може би е дразнел собственика на екипа с популярността си и проектите извън пистата.

„Не забравяйте, че Гюнтер бе един от вдъхновителите на проекта [за отбора на Хаас]. На практика Джийн Хаас бе просто инвеститор. Отборът си бе на Щайнер, но той не бе негов собственик“, посочи световният шампион за 1996 г.

„Щайнер постоянно привличаше внимание. Преди коледните празници даде голямо интервю, в което разказа за плановете си да стане продуцент на комедиен сериал. Може би някой е решил, че това е прекалено, защото шефът на един тим трябва да е изцяло фокусиран върху работата си“, продължи Хил

„Гюнтер обаче нямаше вина за това, че бе толкова популярен и стана така известен. Това се получи посредством документалната поредица на Нетфликс. Щайнер несъмнено е страхотна личност. Изключително решителен, много уверен и сигурен в това, което казва. Не знам каква е истинската причина за напускането му, но е голяма загуба за спорта, защото феновете го харесват. Той привличаше хората, беше противоречив и откровен. В крайна сметка обаче може би не постигна резултатите, които Джийн Хаас искаше“, каза още Деймън Хил.

Въпросният сериал е комедийна поредица на CBS, в която бе планирано главният герой да бъде изграден по подобие на Гюнтер Щайнер. CBS е една от най-големите телевизионни мрежи в Съединените щати. Нейно дело са сериали като „Всички обичат Реймънд“ и „Теория за големия взрив“. Щайнер е много популярен в САЩ благодарение на Нетфликс.

Мнението на Деймън Хил бе подкрепено от телевизионния коментатор Дейвид Крофт.

„Първо, това е отборът на Джийн Хаас, а Щайнер получаваше лъвския пай от вниманието.“

„Сигурен съм, че това не е било особено добре прието от собственика на екипа. Само по себе си обаче не е достатъчно, за да бъде освободен някой от поста си. Представянето на писта вероятно също е изиграло роля. Страхотно представяне в събота (в квалификация), което обаче е предпоставка за изоставане в неделя“, коментира Крофт.

Междувременно стана известно, че на Щайнер не е било разрешено да се сбогува с отбора. Това не е било добре прието от част от екипа. На практика всички в тима са привличани и назначавани от Щайнер.