Начало Moto News Хиршер смени ските с мотора на Зарко

Хиршер смени ските с мотора на Зарко

230
0

Когато си осемкратен носител на Големия кристален глобус, определено си наясно с тънкостите в карането на ски. Марсел Хиршер обаче реши да пробва нещо различно и наскоро се озова на… мотор! Дебютът му на две колела се състоя на пистата Ред Бул Ринг в Австрия.

Хиршер се качи на KTM RC16 и доста бързо свикна с него, след като първоначално пробва някои неща на мотор от Moto2. Всъщност той обича да кара двуколесни машини, но от типа ендуро. От там се ражда и идеята за проби с различен, състезателен мотоциклет. Хиршер научи много неща – никога преди например не бе лягал толкова ниско настрани, че коляното му да опре в асфалта. Но с MotoGP машина просто няма как да покараш и да не опиташ нещо такова!

„Други мечтаят да седнат в болид от Формула 1, но за мен блянът определено бе MotoGP. В крайна сметка бях един от малцината на този свят, получили разрешение да карат такъв мотоциклет!”, възкликна 30-годишният австриец.

Хиршер получи мотора на Йохан Зарко. Двамата си говорили Марсел да покаже на пилота някои тънкости в карането на ски.

„Обсъдихме въпроса, но според мен аз съм по-добър на ските, отколкото беше той на мотора”, засмя се Зарко. „Другата зима ще трябва да проверим дали е така!”