Начало Рали Хирвонен и Льоб готови за битката в Испания

Хирвонен и Льоб готови за битката в Испания

31
0
Мико Хирвонен,рали Австралия 2011

Предпоследният кръг от световния рали шампионат ще се проведе в Испания в края на тази седмица, а битката за короната тази година е особено ожесточена. Себастиен Льоб (Ситроен) и Мико Хирвонен (Форд) са с равни точки (по 196) преди надпреварата, а Себастиен Ожие (също с DS3) е само на три зад тях. Първите двама обаче се смятат за основни претенденти и се очаква борбата да е главно между тях.

Ще трябва да взимаме всеки завой с максимална скорост, защото единственият начин да вземем титлата ще е да спечелим последните две ралита – заяви Хирвонен. – Трябва да се поеме риск, тъй като никой от нас не може да си позволи да играе на сигурно. Трябва да се представя добре в Испания, за да стигнем до последния кръг на чакъл във Великобритания. През първия ден ще имам известно предимство спрямо Льоб и трябва да се възползвам максимално от него. Вярвам, че мога да го постигна.

Льоб е непобедим в Испания от 2005 г. насам, но във Франция изкара едва две отсечки преди да отпадне заради повреда.

Изобщо не е добре да си пръв по трасето ако не вали. Съществува риск да съм доста назад в петък вечер. Но на преобладаващо асфалтова настилка проблемът изчезва. Стратегията е ясна – газ от старта до финала – обясни седемкратният световен шампион.