Начало Рали Хирвонен: Победата в Австралия е на целия отбор

Хирвонен: Победата в Австралия е на целия отбор

43
0
Мико Хирвонен,рали Акрополис 2011

Основно облекчение почувствал Мико Хирвонен след спечелването на рали Австралия, заяви самият пилот на Форд след успеха си. Това бе втори успех за сезон 2011 г. за финландеца – годината не е особено лека както за него, така и за тима му.

Като цяло скоростта ни е добра, но все не успявахме да спечелим, докато миналият уикенд бе просто прекрасен за всички ни. Не мисля за победата като лично мое постижение, а като работа на целия тим. В петък изведнъж забелязахме, че и двамата ми съперници са извън надпреварата. Аз водех, Яри-Мати [Латвала] вървеше след мен, а Петер [Солберг] беше на 44 секунди. Знаехме какво трябва да направим – да контролираме ситуацията и да не допускаме паника. Точно това и сторихме – допълни Хирвонен.

На въпроса дали не го притеснява фактът, че накрая съотборникът му намали значително, Мико обясни, че именно поради това не смята успеха за свой собствен.

Аз просто взех 25 точки. В началото на сезона се разбрахме, че с Яри-Мати ще сме напълно равнопоставени, но за съжаление той вече няма шанс за титлата. Ако нещата бяха в обратния вариант, аз щях да постъпя по същия начин. В това отношение всичко е наред и няма проблеми. Предстоят две ралита на чакъл, където определено трябва да хвърлим сериозни усилия – каза още състезателят.