Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг без нов болид на тестовете в Европа

Испания Рейсинг без нов болид на тестовете в Европа

29
0
Испания рейсинг

Новият болид на Испания Рейсинг няма да е готов за първите три предсезонни теста от Формула 1, които ще се проведат в Европа (съответно на Рикардо Тормо, Херес и Каталуния в Испания), твърди новото попълнение в отбора Нараин Картикеян пред индийската преса. Пилотът, който наскоро подписа за сезон 2011 г. с екипа, заяви, че надеждите на тима да участва в изпитанията вероятно ще трябва да почакат чак до Бахрейн, където има насрочени проби за 3-6 март (седмица преди първия старт за сезона, провеждащ се пак там).

Има четири теста преди старта в Бахрейн. Новата ни кола няма да е готова за първите три от тях в Испания, където ще карам болида от 2010 г. – сподели Картикеян. – Надявам във Валенсия да не вали, за да се възползвам максимално от времето си там.

Новината поставя нови съмнения относно бъдещето на Испания Рейсинг. Такива се появиха още миналия сезон, но от отбора ги отричаха многократно, твърдейки, че са осигурили необходимите средства, за да се състезават и през 2011 г. Екипът имаше намерение и да е готов с новия си автомобил значително по-рано, но явно няма да успее.

Междувременно засилващите се слухове, че Форс Индия са на път да подпишат договор с Пол ди Реста редом до Адриан Сутил доведоха до свързване името на Витантонио Лиуци с Испания Рейсинг. От екипа на Хосе Рамон Карабанте обаче вече признаха, че им трябва състезател, който да донесе спонсорски пари, а италианецът не разполага с особено сериозни средства. Картикеян заяви, че очаква имената на колегите му пилоти да бъдат обявени до седмица.