Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг показа F111

Испания Рейсинг показа F111

60
0
F111,Испания рейсинг

Новият болид на Испания Рейсинг за 2011 г. придобива форма и от отбора пуснаха първи снимки на автомобила. Болидът е дело на техническия екип под ръководството на Джеф Уилис и Пол Уайт, а новият корпоративен имидж бе възложен на известния концептуален дизайнер и илюстратор Даниел Симон.

Чувстваме се наистина горди от колата, с която ще се състезаваме през предстоящия сезон. Въпреки трудната първа година успяхме да се класираме 11-и в световния шампионат. Сега представяме първата спецификация на F111, което е едва първата стъпка, защото планираме няколко етапа на развитие през сезона – заяви президентът на тима Хосе Рамон Карабанте.

Шефът на тима Колин Колес се съгласи, че новият болид е значителна крачка напред за Испания Рейсинг. Автомобилът ще е със система за движение горния елемент на задното крило, но не се очаква да разполага с KERS.

Визията на автомобила също бе отбелязана, като в екипа смятат, че Даниел Симон е уловил чрез външния вид на колата усилията на целия тим, вложени в разработката на F111. Конструкцията и графичният дизайн се допълват перфектно, изразявайки амбициите на Испания Рейсинг. Даниел е запален по някои иконични цветови решения от автомобилния спорт и е получил вдъхновение от тях за F111, твърдейки, че в днешните състезателни коли му липсват смели визуални изявления и големи красиви номера.