Начало Други Хонда блокира участието на Алонсо в Инди 500 с Андрети

Хонда блокира участието на Алонсо в Инди 500 с Андрети

2082
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар

Хонда е блокирала участието на Фернандо Алонсо в 500-те мили на Индианаполис с екипа на Майкъл Андрети – Андрети Аутоспорт. Това твърди популярното издание RACER, позовавайки са на свои източници.

Екипът използва двигатели на японския производител. А последният понесе много критики от Алонсо, докато испанецът караше за Макларън в периода 2015-2017 г. Тогава агрегатите на Хонда бяха доста слаби и ненадеждни, което не даде шанс на Фернандо да запише дори подиум.

Наскоро испанецът заяви, че се радва за успехите на японския концерн с тима на Ред Бул във Формула 1 през миналата година. В Хонда обаче изглежда не са забравили критиките на Алонсо. И сега са упражнили правото си на вето и не са позволили споразумение на Андрети с Фернандо.

Планът на Алонсо бе да кара за Андрети Аутоспорт в прочутото състезание, който е един от най-конкурентните в решетката. Ако спечели надпреварата на прочутия овал, Алонсо ще завоюва Тройната корона – победи в Гран при на Монако в F1, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500.

Така Алонсо изглежда трябва да търси вариант да се състезава за отбор в 500-те мили на Индианаполис, който използва двигатели на Шевроле.