Начало Автомобили Honda влиза на пълна газ във Фестивала на скоростта

Honda влиза на пълна газ във Фестивала на скоростта

48
0

Honda ще предложи тази година на посетителите на Фестивала на скоростта в Гудууд две различни демонстрации на сила и на мощност, които никога не са виждани на това събитие. Едното от тях ще участва в легендарното планинско скоростно изкачване, а другото ще бъде в надпреварата Forest Rally Stage.

Преди първият клиент в света да седне в новия Honda NSX,  суперавтомобилът  ще се изкачи по трасето на планинското състезание, за да покаже възможностите си на пътя. Колата ще бъде карана от пилота на McLaren Honda във Формула 1 Дженсън Бътън и още няколко избрани специални пилоти на Honda.

Във Forest Rally Stage, ще бъде отпразнувана 30-годишнината от първото участие и победа от четирите поредни в Париж-Дакар с изцяло новия мотоциклет CRF1000L Africa Twin, който ще демонстрира своите офроуд възможности. Мотоциклетът ще бъде управляван от няколко рали величия. Така Africa Twin ще стане първият мотоциклет, който някога е участвал във Forest Rally Stage в Гудууд. Машината на Honda ще бъде карана от четирикратния световен шампион по мотокрос Дейв Торп. 

Цената на NSX започва от 130 000 паунда. Автомобилът е произведен в Мерсисвил, Охайо от екип, който наброява само 100 човека. Колата NSX е с мощност от 573 к.с. и достига максимална скорост от 300 км/ч., като от 0 до 100 км ускорява само за 3 секунди. Автомобилът се задвижва от 3,5 л двигател DOHC V6 и три електромотора. NSX използва четири различни режима за регулиране на удоволствието от шофирането, с интегрираната динамичната система (IDS) с участието на Quiet, Sport, Sport + и Track. Всеки от тях променя двигателя, електромотора, скоростната кутия, ходовата част и звука на двигателя до различни равнища.

Мотоциклетът Africa Twin е направен, за да превърне в истинско приключение пътуването, като смесва комфорта на туринга с използването на машината по различни от терени. Машината може да се похвали с изключващ се заден ABS, многорежимния Honda Selectable Torque Control и една опция, специфична за всички нови машини на Honda – уникалната Dual Clutch Transmission. Екшънът с Africa Twin в Гудууд няма да се ограничи само с участието във Forest Rally Stage.

Желаещите да опитат от първа ръка  възможностите на мотоциклета могат да участват в Honda Off-Road Experience. Това забавление на специално място по време на Фестивала на скоростта става все по-популярно и деца на възраст от 5 до 11 години могат да направят първото си каране на мотоциклет с Honda My First Licence (Моят първи лиценз с Honda). Тези, които са 15-годишни, могат да се запишат да карат CRF250L на специално трасе.

Освен Africa Twin, хората ще могат да се запознаят отблизо с цялата гама на Honda на две колела, които ще бъдат изложени в непосредствена близост до района на Honda Off-Road Experience. Заедно с двуколесните, по време на Фестивала на скоростта, Honda ще покаже цялата си гама от автомобили. Това са освежените версии на Honda за 2016 г. Civic, Civic Type R, Civic Tourer, HR-V, Jazz и CR-V. Фестивала на скоростта в Гудууд се прави от 23 до 26 юни.