Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът на Хонда F1 е убеден, че един ден японският производител ще...

Шефът на Хонда F1 е убеден, че един ден японският производител ще се върне в Гран при

1904
0
Хонда, Хонда F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда си тръгва от Формула 1 в края на сезон 2021, но някой ден ще се върне в Гран при, убеден е Масаши Ямамото – управляващият директор на екипа на японския производител, който снабдява със задвижващи системи Ред Бул и Алфа Таури. Отборът от Милтън Кийнс сключи споразумение с компанията от Токио за използване интелектуалната собственост, свързана с агрегатите й. Специално създаденото предприятие Ред Бул Пауъртрейнс ще се занимава с моторите, но от 2023 г. Догодина производството и сглобяването ще продължи да се случва в изследователския център на Хонда в Сакура. Освен това Ред Бул и производителят на двигатели се разбраха да си сътрудничат както в други моторспорт дисциплини, така и в различни сфери.

„Лично аз смятам, че ще се върнем“, заяви управляващият директор на Хонда F1

Масаши Ямамото, Макс Верстапен
Масаши Ямамото и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

„В момента трябва да се съсредоточим върху елиминиране на вредните емисии и искаме да ускорим проекта. Но след като потръгне, мисля, че в компанията има хора, които искат и ще искат тогава да участваме във Формула 1“, допълни Ямамото. „Много е трудно да се каже дали изходът от тазгодишния шампионат би повлиял по някакъв начин върху мнението за бъдещето на Хонда в Гран при. Освен това независимо от резултата в Хонда винаги има много хора, обичащи F1. Особено онези специалисти, преследващи развитие на технологиите ни – те винаги търсят предизвикателство. Надявам се младото поколение да открие, че F1 е прекрасно място и да се върнат.“

Болидите на Ред Бул са оцветени основно в бяло за Гран при на Турция в чест на Хонда. Това бе планирано за надпреварата в Япония, която обаче бе отменена заради пандемията от коронавирус. Стартът на пистата Сузука бе планиран точно за този уикенд и от Хонда се надяват на добър резултат на Истанбул парк, въпреки че нямат възможност да се сбогуват с Формула 1 пред родна публика.

„Класирането и на четирите ни коли съвпада с очакванията ни. Най-разочароващото в квалификацията бе, че от Мерцедес доминираха. Самото състезание вероятно ще е на сухо.“

„Дано вземем добър резултат през уикенда, в който всъщност трябваше да се състои Гран при на Япония на Сузука“, отбеляза техническият директор на Хонда F1 Тойохару Танабе.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.