Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда и Макларън доволни от новия двигател

Хонда и Макларън доволни от новия двигател

37
0

Шефовете на Хонда и Макларън останаха доволни от показаното на новата спецификация на двигателя на японската компания в Гран при на Русия. За надпреварата в Сочи бяха използвани всички останали за сезона 4 токена или възможности за развитие на задвижващата система. С подобрената версия обаче разполагаше само Алонсо в свободните тренировки, като за квалификацията и състезанието испанецът се върна към старата с няколко елементи от новата.

И въпреки че отново на Бътън и Алонсо липсваше скорост на правите, двамата успяха да финишират в зоната на точките – 9-и и 10-и. За жалост Фернандо загуби своята точка заради наказание от 5 секунди за пресичане на завой 16.

Двамата обаче не спестиха критики към задвижващата система, като Дженсън заяви, че на моменти му липсват 45 км/ч на правите, а испанецът се изцепи по време на състезанието, че от отбора му имат хубаво чувство за хумор да твърдят, че той може да се бори на пистата с Маса.

„Подобренията проработиха добре. Резултатите бяха по-високи, отколкото очаквахме”, заяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие.

„Новата версия на мотора се справя дори по-добре, отколкото очаквахме, добави спортният бос на Хонда Ясухиса Арай. – Въпреки това цялостното представяне на задвижващата система още не е достатъчно добро.”