Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда може да настигне Рено до края на сезона

Хонда може да настигне Рено до края на сезона

64
0
двигател,мотор,Хонда

Хонда може да настигне Рено като представяне на задвижващата система до края на сезона. Това смята главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. Неговият тим ползва френските агрегати, но от следващия сезон може да премине към японските, които тази година ще са в колите на Торо Росо.

Смята се, че към момента Хонда продължава да изостава от другите производители на мотори, но според последните информации дефицитът спрямо Рено вече бил само 15 конски сили. И ако агрегатът на японците покаже достатъчно добра надеждност, то Ред Бул може да премине към тях от 2019 г.

„Пакетът на Хонда е технически интересен, каза Марко. – Двигателят е много лек и вече надеждността е налице. Освен това те говорят за продължаване на подобряването по отношение на представянето. Моторът би трябвало да е на нивото на Рено в края на годината.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер каза, че крайното решение с кои двигатели ще бъде екипът през следващия сезон ще бъде взето на базата на чистото представяне, а не на емоциите. Според Хорнер ситуацията по отношение на Рено се променя всеки месец.

Марко заяви още, че е впечатлен от свършеното от Хонда през зимата и какви са плановете на компания за развитие по време на сезона. Според него сътрудничеството между Торо Росо и Хонда е много добро, като веднага след подписването на договора е имало обмяна на техници между Фаенца, Сакура и Милтън Кийнс.