Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда е с повече мощност в сравнение с 2019 г., заяви Верстапен

Хонда е с повече мощност в сравнение с 2019 г., заяви Верстапен

1755
0
Макс Верстапен, Ред Бул, Хонда
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Коментарът на Матия Биното, че техническите директиви на ФИА са повлияли не само на Ферари, но и на другите производители на задвижващи системи, вече бе отхвърлен от Тото Волф. Впоследствие и други изявления опровергаха твърдението, че уточненията от страна на федерацията са имали негативен ефект върху мощността на други агрегати. На въпрос дали е усетил подобна промяна при Хонда Макс Верстапен заяви за racefans.net, че няма такова нещо.

„Не, определено не. Очевидно е, че имаме повече мощност в сравнение с миналата година. Усещането е напълно нормално“, сподели пилотът на Ред Бул.

Даниел Рикиардо не бе толкова категоричен, но отбеляза, че в Рено са по-бързи от Ферари

„Осмо място в надпревара не е толкова зле, но наистина смятам, че имахме скорост за повече и в трите надпревари. Или поне последните две. Чувствам, че не сме далеч от топ 5 или 6. Според мен сме малко по-бързи от Ферари в момента. Поне така изглежда, състезателното темпо не е твърде лошо“, обясни австралиецът.

„Не бих казал, че чувството (от задвижващата система) е по-лошо. Нека го кажа така: усещането от двигателя не е като за по-ниска скорост или нещо по-лошо. Мисля, че сме постигнали малък напредък. Рено със сигурност работи през зимата по издръжливостта и това определено бе най-сериозният приоритет.“

Рикиардо допълни, че в тима никой не е отправял обещания за много повече конски сили. Той сподели, макар да не бе съвсем сигурен дали му е позволено, че през зимата във Вири Шатийон са счупили няколко рекорда по направени километри изпитания на динамометрите.

Тото Волф обясни, че изискванията за задвижващите системи са напълно ясни, ако спазваш правилата

Той допълни, че напредъкът на Мерцедес този сезон се дължи на миналогодишното френетично развитие вследствие на сериозната конкуренция. Според австриеца това внася ирония в ситуацията.

Спортният директор на Мерцедес наскоро отново призова споразумението между ФИА и Ферари след разследването задвижващата система на Скудерията за 2019 г. да бъде оповестено. Договорката продължава да е неизвестна за останалите отбори във Формула 1.

 

View this post on Instagram

 

Uber pool

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on