Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда обяви целта за първия си сезон с Ред Бул

Хонда обяви целта за първия си сезон с Ред Бул

48
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Хонда обяви каква е целта на компанията в първия си сезон с Ред Бул през 2019 г. И тя е тимът да не пада под нивото, на което е този сезон. А то позволява на пилотите Верстапен и Рикиардо да се борят за победите.

Даниел записа 2 от началото на сезона в Китай и Монако. В Канада на бързото трасе Макс също беше много конкурентен и доближи максимално втория Ботас с Мерцедес в края на състезанието.

„Ред Бул е един от водещите отбори, каза спортният директор на Хонда Масаши Ямамото. – Печелил е няколко шампионски титли и тази година вече победи в няколко състезания. Очевидно е, че те имат много добро шаси, което означава, че ние ще имаме по-добри шансове да печелим с тях. Това дава допълнителна мотивация на всички в Хонда.

Но в същото време това е голяма отговорност за нас и ни поставя под голямо напрежение. Но в природата на Хонда е да си поставяме винаги много високи цели. И като за началото догодина не искаме представянето на Ред Бул да е под сегашното им. След това искаме да вървим напред и Ред Бул да са още по-добри.“

Ямамото отбеляза също така, че японската компания ще има повече време да се подготви за партньорството си с Ред Бул спрямо това с Торо Росо, което беше обявено едва през септември миналата година. А това, че ще работят с два тима, макар и те да са на един и същи собственик, ще е от голяма полза за Хонда заради повечето данни, събирани от 4-те коли.

„Мисля, че всички отбори вече започнаха работа по колите за 2019 г., каза още Масаши. – И съответно и ние ще трябва да започнем нашата по внедряването на задвижващата система в шасито. Но сега имаме повече време в сравнение с миналата година и ситуацията с Торо Росо. Но на фона на останалите тимове имаме по-малко време, за да свършим работата си.“