Начало MotoGP News Хонда отправи предупреждение към Ринс

Хонда отправи предупреждение към Ринс

383
0
Алекс Ринс, LCR Хонда
Алекс Ринс, снимка LCR

Хонда отправи предупреждение към Алекс Ринс. Според испански медии, ръководството на японския производител е казало на 27-годишния състезател да спре да критикува мотора RC213V, ако не иска да има последствия.

Ринс се присъедини към семейството на Хонда в началото на тази година. Испанецът подписа двугодишен договор японския производител и стана част от сателитния отбор на Лучо Чекинело (LCR). Преди това Ринс прекара шест сезона в Сузуки, през които записа пет победи и повече от 15 подиума. След оттеглянето на марката от Хамамацу той нямаше големи опции пред себе си и избра да стане част от LCR Хонда. Същевременно бившият му съотборник Жоан Мир пък се присъедини към заводския екип на Хонда

Ринс завърши в топ 10 в състезанията в Португалия и Аржентина. В Остин той финишира втори и спринта и триумфира в основната Гран при. По този начин Ринс донесе първият успех за Хонда от Гран при на Емилия Романя 2021. Испанецът също така стана първият различен състезател от Марк Маркес, който печели победа в MotoGP. Предишният такъв случай бе Дани Педроса в Гран при на Валенсия 2017.

Няколко дни преди началото на уикенда в Остин Ринс е заявил, че не е бил доволен от отношението на Хонда към него. Шесткратният победител в кралския клас заяви, че е искал инженерите на марката да се вслушват повече в неговите съвети.

От Хонда са отговорили на коментарите на Ринс. Според испански медии, ръководството на марката е било „много разстроено“ от думите му. Ринс дори е получил предупреждение ако отново каже нещо негативно относно машината RC213V.

Ринс нямаше възможност да изпробва шасито Калекс по време на теста на Херес.

„Не съм правил такова нещо. Бях доста изненадан, защото първоначално ми казаха, че само Щефан ще тества новата рамка, новото шаси, докато по телевизията чух, че Жоан също я е пробвал. За нещастие моторът му [спря] в шести завой, но въпреки всичко бях доста изненадан от това“, сподели Ринс.

Предишната му критика към марката беше следната: „Имам чувството, че Хонда разчита малко на мен. Чувствам се неизползван.“

„Малък пример за това е случилото се в Аржентина. След като изпробвах шасито на Марк, което е различно от това на Жоан, ги попитах дали ще ми позволят да изпробвам и това на Мир, за да добия по-обща представа. Смятам, че е подходящият момент за тест. От Хонда обаче отказаха, въпреки че имаха резервни шасита. Опитах се да поговоря с тях, но те са много консервативни. Освен че не ме слушат, те не се и възползват от мен“, добави Алекс Ринс.