Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда планира 2 ъпгрейда на двигателя до края на сезона

Хонда планира 2 ъпгрейда на двигателя до края на сезона

33
0
двигател,мотор,Хонда

Хонда планира още 2 ъпгрейда на задвижващата си система до края на сезона, преди да насочи изцяло вниманието си към 2017 г. Това обяви спортният шеф на компанията за Ф1 Юсуке Хасегава. Планът е първите подобрения да бъдат въведени още за предстоящата Гран при на Белгия на Спа, но е възможно това да бъде отложено за следващото състезание в Италия.

А последният ъпдейт ще бъде към края на сезона за някое от състезанията през октомври или ноември. Очаква се всички подобрения да са съсредоточени по двигателя с вътрешно горене, който се смята за най-слабото място на задвижващата система на японците в момента. Досега от Хонда са използвали 22 от токените си за развитие през сезона и им остават още 10.

„Нещата в Сакура постоянно се подобряват и когато сме готови, ще въведем новите елементи, заяви Хасегава. – Остават само 9 състезания и реално погледнато имаме само 2 възможности да ги пуснем в действие. Планът е да използваме всички налични токени до края на сезона.”

Хасегава призна, че едно от най-големите предизвикателства пред компанията е да реши кога да спре развитието на тазгодишната задвижваща система и да се насочи изцяло към тази за 2017 г. Очакванията са това да се случи в началото на октомври.

„Засега няма да изоставаме нещата за тази година, но може би следващия месец ще трябва да решим (кога ще се съсредоточим изцяло към 2017 г.), каза още Хасегава. – Ще имаме дино тестове през октомври и ноември, но след това няма да правим повече изследвания за този сезон. 

Босът заяви също така, че се надява до края на сезона Макларън редовно да бъде 4-ият по сила тим в решетката след Мерцедес, Ред Бул и Ферари. В Унгария се получи точно така, а в Германия картината бе близка, като все пак Бътън завърши зад Хюлкенберг с Форс Индия. „Искаме да повторим ситуацията от Унгария. Ако успеем да постигнем това ниво, ще бъдем доволни. И може би с малко късмет ще имаме шанс да се качим на подиума“, завърши Юсуке.