Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда поема голям риск с концепцията за 2017 г., призна Хасегава

Хонда поема голям риск с концепцията за 2017 г., призна Хасегава

72
0

Хонда е поела много големи рискове с концепцията на задвижващата си система за 2017 г. Това обяви спортният шеф на японската компания за F1 Юсуке Хасегава. Миналия месец техническият директор на Макларън Тим Гос заяви, че се очаква от Хонда да направят генерални промени в конфигурацията и архитектурата на агрегата си.

Смяташе се, че това означава отказ от следване на идеята за много компактна задвижваща система, което да позволи изключително тясна задна част на болида от типа “zero size”. По-късно Хасегава опроверга информации за изоставянето на компактността в интервю за японските медии, но сега коментира, че всъщност концепцията ще е напълно нова.

„Концепцията е напълно различна, заяви Хасегава пред Аутоспорт. – Поемаме много голям риск. Не знаем много неща за тази нова концепция. Знаем, че тя ще ни даде предимство по отношение на представянето, но най-големият риск е свързан с това дали ще можем да реализираме този потенциал през тази година.”

По думите на Хасегава работата на компанията ще бъде фокусирана върху двигателя с вътрешно горене, но развитието в другите области на задвижващата система също ще продължи активно, за да е налице цялостен прогрес.

„Ако подобрим само двигателя с вътрешно горене, трябва да напреднем и по отношение на турбината, обясни Хасегава. – Иначе не можем да се представяме на същото ниво по отношение на добавянето на енергия от хибридната система. Трябва да направим още някои тестове и ще има случаи на проби и грешки.”