Начало MotoGP News Хонда показа мотора за сезон 2022 в MotoGP

Хонда показа мотора за сезон 2022 в MotoGP

927
0
Марк Маркес и Пол Еспаргаро
Марк Маркес и Пол Еспаргаро, снимка HRC

Хонда показа мотора си за сезон 2022 в MotoGP. Новата кампания започва с повишена мотивация за японския производител. Въпреки трудностите през 2021, имаше моменти, в които тяхната машина бе една от най-бързите на стартовата решетка. Пилотите на заводския екип записаха общо три победи и един полпозишън, което е голямо подобрение спрямо 2020. 

Марк Маркес започва сезон 2022 напълно възстановен от диплопията, която му попречи да участва в последните две състезания. Испанецът е готов да се бори докрай за седма световна титла след като имаше проблеми с различни травми последните две години. Откакто е пилот в кралския клас, Маркес спечели 59 надпревари, 99 подиума и 62 полпозишъна. Всичко това са числа, които испанецът иска да увеличи през 2022.

Пол Еспаргаро започва втората си година с екипа на Репсол Хонда. Миналата година той бе учебна за него. Въпреки трудностите с адаптацията към RC213V, по-малкият брат Еспаргаро записа полпозишън във Великобритания и подиум в Емилия Романя. Бившият шампион в Moto2 се стреми да бъде по-близо до челото и да помогне за завръщането на Хонда на върха.

Taзи година Хонда HRC празнува 40-годшиен юбилей и има ново лого. Моторът за тази година е напълно променен. По време на тестовете на Сепанг и двамата пилот се изказаха положително относно поведението на машината. Също така 2022 бележи 28-та поредна година от сътрудничеството на Хонда с испанския петролен гигант Репсол. 

„Това ще бъде десетият ми сезон в MotoGP, както и с екипа на Репсол Хонда. Това е нещо, което не можех да си представя и в най-добрите си мечти. Разбира се през това десетилетие постигнахме много добри резултати. Със сигурност това е нещо специално и искам да му се насладя докрай. Ще опитаме да спечелим титлата, за да го отпразнуваме по най-добрия начин. Целта ми тази година е да се боря за шампионата. Имахме добро темпо в теста на Сепанг. Вече се отправихме към Мандалика, за да продължим подготовката си за новата кампания“, сподели Марк Маркес.

Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC

„Подхождам към този сезон с повече опит, което в крайна сметка е едно от най-важните неща в MotoGP. Разполагаме само с пет дни за тестове. Вече знаем как работи мотора. Мисля, че с напредването на сезона ще ставаме все по-бързи. Нека продължим работата си в Индонезия“, заяви Пол Еспаргаро.

Пол Еспаргаро
Пол Еспаргаро, снимка HRC

„Мисля, че това е най-голямата промяна, която сме виждали в настоящата ера на MotoGP. Концепцията на машината е напълно променена, за да се подобри производителността. Сменихме двигателя, шасито и електрониката. Така че ще се подобряваме състезание по състезание. Нашата цел винаги е една и съща- да печелим шампионата. Винаги е опитваме да бъдем първи и втори. Надявам се Марк и Пол да ни помогнат да се завърнем на върха“, каза директорът на HRC Тецухиро Ковата.