Начало Moto News Хонда показа RC213V за сезон 2021 в кралския клас

Хонда показа RC213V за сезон 2021 в кралския клас

375
0
Марк Маркес и Пол Еспаргаро, снимка HRC
Марк Маркес и Пол Еспаргаро представиха новия мотоциклет на Хонда за сезон 2021 в MotoGP. През 2020 г. японската марка записа един от най-тежките си кампании както на пистата, така и извън нея. Шесткратният световен шампион Марк Маркес счупи дясната си ръка по време на катастрофа в първата напдревара на пистата Херес и пропусна останалите напдревари до края на годината. Въпреки това екипът на Репсол Хонда е готов да се бори за титлата. Редом до Маркес ще застане бившият световен шампион в клас Мото2 Пол Еспаргаро. Двамата испанци са съперници още от малките класове и са записали общо 446 старта, 184 подима, 109 полпозишъна и 97 победи. За пръв път в историята на японския производител моторите бяха представени на онлайн презентация заради пандемията от COVID-19. 

„След толкова дълго отсъствие бе много приятно отново да съм на мотора на Хонда. Сезон 2020 бе много труден за всички и особено за мен. Претърпях много тежка катастрофа и се наложи да гледам състезанията от своя дом. В момента продължавам своето възстановяване и се надявам да се завърна възможно по-скоро, но това зависи от решението на лекарите. Със сигурност няма да карам на предсезонните тестове в Катар и ще бъда да съм на пистата, когато съм на напълно здрав“, заяви Маркес.

„Изминалиата кампания бе най-добрата в моята кариера. Да си част от екипа на Репсол Хонда е мечта на всеки. Носейки цветовете на този тим ме кара да се чувствам много щастлив. Нямам търпение да направя дебюта си с RC213V. Главната ми цел е да се боря за победата във всички състезания“, сподели Пол Еспаргаро.

Хонда
снимка, HRC