Начало Moto News Honda предлага на Роси заводски байк, но в сателитен тим

Honda предлага на Роси заводски байк, но в сателитен тим

46
0
Шуей Накамото

Honda Racing Company е готова да предложи на Валентино Роси заводски мотоциклет, но в сателитен отбор. Това заяви шефа на HRC Шуей Накамото.
Той призна, че отборът се интересува от Роси, но не може да му предложи място в заводския тим. Според френски медии, Накамото е казал следното: За мен би било голямо удоволствие да работя с Роси, когато той караше за Honda, но тогава отговарях за друго направление – Формула 1. За следващата година бе невъзможна интеграцията с Роси в официалния тим Repsol Honda. Но аз съм готов да ме предложа официални заводски мотоциклет в сателитен отбор.
Ако тези думи са истина, то единственият вариант за идването на Валентино Роси в Honda е в екипа на Фаусто Грезини на мястото на Алваро Баутиста. Тъй като по новите правила максималния брой на мотоциклетите, които един производител може да предостави са четири мотоциклета – два за заводския тим и два за сателитен отбор. Местата в заводския тим вече са заети, тъй като Дани Педроса поднови договора си, новият пилот е Марк Маркес, а в Honda LCR на Лучо Чекинело за следващата година действащ договор има Щефан Бардъл.
Според много наблюдатели обаче, въпреки думите на Накамото, Роси едва ли ще се съгласи на такъв вариант и въпреки слабите си резултати, ще предпочете да остане в Ducati. Освен това, нито един сателитен отбор не разполага с такъв бюджет, че да може да плаща заплатата на Доктора.