Начало MotoGP News Хонда преструктурира техническия си отдел в MotoGP

Хонда преструктурира техническия си отдел в MotoGP

340
0
Хонда в MotoGP
снимка, Мишлен

Хонда преструктурира техническия си отдел в MotoGP. Японският производител направи редица промени в двата си екипа, които участват в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм.

В момента Хонда продължава да засилва подготовката си за MotoGP през сезон 2023 след тежката 2022-ра, която донесе само два подиума. По този начин японците останаха на дъното на класирането при производителите. Затова Хонда реши да  преструктурира и състава на инженерите и техниците си за следващия сезон.

Според информация на Motorsport.com шефът на екипа на Такааки Накагами Джакомо Гуидоти ще се премести в заводския отбор. Там той ще работи заедно с новото попълнение в екипа на Репсол Хонда Жоан Мир.

Междувременно бившият  Клаус Нолес ще поеме ролята на шеф на екипа, който работи с Накагали. Досега бившият пилот от малките класове работеше за тестовия екип на Хонда. Нолес заместваше Гуидоти по време на Гран при на Валенсия след като италианецът се възстановяваше от контузия при колоездене.

Междувременно Рамон Аурин ще бъде технически ръководител на тестовия екип на Хонда. Опитният инженер е работил с пилоти като Андреа Довициозо, Дани Педроса, Хорхе Лоренсо и Пол Еспаргаро.

На останалите ключови позиции Санти Ернандес ще остане шеф на екипа на Марк Маркес. В същото време новият пилот на LCR Хонда Алекс Ринс ще си партнира с Кристоф Бургиньон. До момента той беше състезателен инженер на Алекс Маркес. Испанецът прекара две години в отбора на Лучо Чекинело, преди да отиде в Грезини Дукати.

Що се отнася до техническото ръководство на HRC, Шиничи Кокубу отново ще ръководи проекта RCV. Японецът се завръща след няколкогодишно отсъствие. Освен това, Тецухиро Кувата ще остане генерален директор на HRC, а Шиня Вакабаяши- президент на HRC. Накрая, техническият директор Такео Йокояма ще поеме нова роля в централата на Хонда в Токио. По този начин японецът няма да бъде на пистите по време на сезон 2023 в MotoGP, който ще започне в края на март.