Начало MotoGP News Хонда разкри новата разцветка и машини в MotoGP

Хонда разкри новата разцветка и машини в MotoGP

188
0
Жоан Мир и Лука Марини, Хонда
Жоан Мир и Лука Марини, снимка HRC

Хонда разкри новата разцветка и машини в MotoGP. Японският производител се надява да се върне към победния път, след като изживя няколко много тежки кампании. Тази година заводския отбор на Хонда направи сериозна промяна в оцветяването на своите машини. Освен това, марката привлече в редиците си Лука Марини. Италианецът си партнира с Жоан Мир.

Днес Жоан Мир и Лука Марини представиха своите забележителни машини Хонда RC213V за 2024 г. Това се случи по време на церемония в Мадрид във вторник. Новата разцветка на машините в чест от 30-тата годишнина на партньорството между Хонда HRC и Репсол

Пристигайки току-що от първия тест за годината в Сепанг, Мир и Марини се присъединиха към приятели, семейство, журналисти и повече от 600 гости, за да представят моторите за сезон 2024 в MotoGP.

Забележителната нова разцветка допълва младата и талантлива пилотска двойка. Заводският отбор на Хонда се насочва към новата година на MotoGP, решен да продължи силния напредък, който вече е постигнат по време на тестовете в Малайзия.

2024 г. отбелязва 30-ия сезон на сътрудничество между Репсол и Хонда. Това най-дългогодишното партньорство от този вид в моторните спортове на две колела. Връзката между двете страни е довела до 15 световни шампионата, спечелени от шестима различни пилоти. Тук се включват още 183 победи в премиерния клас, 455 подиума и девет „Тройни корони“. Наред с новата емблема, през 2024 г. партньорството навлиза в нова ера, тъй като в световния шампионат на MotoGP се въвеждат възобновяеми горива. Продължаващото сътрудничество между Хонда и Репсол гарантира, че максималното ниво на ефективност е запазено.

Мир започва втория си сезон в екипа на Репсол Хонда. Сега испанецът работи заедно със Санти Ернандес. Първият сезон през 2023 г. подготви световния шампион в MotoGP за 2020 г. за значителни подобрения през 2024 г. Амбицията му за по-добри резултати е подсилена от впечатляващото ниво на работа и развитие от страна на инженерите на HRC.

До момента Мир има 13 подиума в премиерния клас и една победа. Не трябва да се забравя и доминиращата му кампания за спечелване на световния шампионат в Moto3 през 2017 г. Представянето на Мир в Сепанг демонстрира подобренията, които той и Хонда направиха по време на извънсезонната подготовка.

От другата страна на гаража ще бъде Лука Марини. 26-годишният пилот стана 20-ият щатен състезател, който ще носи цветовете на екипа на Хонда. Присъединявайки се към премиерния клас през 2021 г., след като спечели шест победи и 15 подиума в Световния шампионат на Moto2, Марини демонстрира ясен напредък в развитието си като пилот в Гран при. В предишните си три сезона в MotoGP Марини взе два подиума в Гран при, два полпозишъна и четири подиума в спринтове. 2024 г. ще бъде първият сезон от двугодишния договор на италианеца.

Хонда RC213V със спецификация за 2024 г. има не само нова цветова схема, но и редица подобрения по цялата машина. Тук се включва преработена аеродинамика, както и актуализации на двигателя и шасито. Хонда прекара един период на интензивни изследвания и разработки. Всичко това създаде мотоциклет, който е първата стъпка към намаляване на разликата и борба за позиции в челото. Ръководството на отбора подчерта значението, което този сезон ще има за отбора и шампионата като цяло

„2024 г. е специална година, тъй като празнуваме 30 години сътрудничество с Repsol и навлизаме в нова ера с възобновяеми горива. В Хонда HRC работим много усилено, за да предоставим на Жоан Мир и Лука Марини пакет, с който те да бъдат конкурентоспособни. И двамата пилоти са млади и гладни за успехи. Те вече дават ясна обратна връзка за по-нататъшни подобрения. Това ще бъде още един сезон на развитие, на съвместна работа с нашите пилоти, партньори, спонсори, инженери и членове на отбора, тъй като се стремим да се подобряваме все повече и повече“, каза генералният мениджър на HRC Тецухиро Ковата.

„Невероятно е да бъда част от отбор с такава история и успехи в MotoGP. Вълнувам се да започна този сезон с екипа на Репсол Хонда. Тези представяния на отбора винаги са много приятни, особено за да видим какво мислят всички за новия дизайн“, каза Мир.

„Мисля, че цветовете за тази година са наистина различни и много смели. Това със сигурност е нещо уникално за отбора. Имахме положителен първи тест с мотоциклета и пет продуктивни дни в Сепанг. Сега трябва да гледаме напред към тестовете в Катар и състезанието там. Миналата година ме научи на много неща. Сега се стремя да приложа всичко на практика за тази година, за да помогна на отбора на Хонда да се върне там, където знам, че може да бъде. Нека се насладим на този момент и да се подготвим за сезона, който предстои“, добави пилотът на Хонда.

„За мен е чест да се присъединя към отбора на Хонда. Още като малък имах кожени изделия в техните цветове, с които се състезавах с минибайкове. Сега да бъда тук с техния костюм и мотор и с мотора – това е сбъдната мечта за мен“, коментира Марини

„Този мотоциклет изглежда наистина красив. Цветовете са нещо много ново и аз съм горд, че ги представям. Ние сме едва в началото на съвместното ни пътуване. Въпреки това вече се чувствам част от отбора и добре подкрепян от инженерите. Карах само шест дни на мотора, така че се стремя да извлечем максимума от последния тест и да започна годината по най-добрия възможен начин“, добави състезателят на Хонда.