Начало Moto News Хонда са доволни от първата половина на сезона си в МотоGP

Хонда са доволни от първата половина на сезона си в МотоGP

43
0
Дани Педроса,Марк Маркес

В екипа на Хонда са доволни от първата половина на сезона си в МотоGP, заяви изпълнителният вицепрезидент на HRC (Honda Racing Corporation) Шуей Накамото.

Тимът е начело в класиранията при пилотите и конструкторите. Накамото освен това потвърди, че ако състезателите Марк Маркес и Дани Педроса са доволни от ранната версия на мотора за следващия мотор, то тя ще бъде използвана още тази година.

Наистина сме доволни (от резултатите). И двамата ни пилоти свършиха много добра работа. Водим и в двете генерални класирания, но разликата спрямо Ямаха е доста малка. Стараем се изключително упорито да спечелим шампионата – заяви Накамото през motogp.com.

Тимът има общо пет победи досега през годината – три на Маркес и две на Педроса. 20-годишният дебютант в най-високия клас надпревари с мотоциклети буквално помете всичко по пътя си и пренаписа книгата на рекордите в спорта. Освен това е изключително постоянен и не е бил на подиума в един-единствен старт от деветте проведени досега.

Доста съм впечатлен от стореното от Марк. Той израства невероятно – много повече, отколкото съм очаквал. Миналата година, особено през втората й половина, Дани пък беше наистина силен. Някои писти пасват на Ямаха като общи характеристики, други – на Хонда. В този ред на мисли, Дани харесва повече трасетата, идващи след почивката – те пасват повече и на него, и на мотора. Затова се надяваме да си върне силната форма, както стана предишния сезон – допълни Накамото.

Моторът за 2014 г. излезе на писта на Моторланд Арагон на тестовете след Гран при на Каталуния. Машината може да бъде използвана в състезание още този сезон, но само ако пилотите я харесат и се чувстват добре с нея.

Състезателите ни имаха и положителни, и негативни забележки – призна Накамото. – Сега правим следващата стъпка и ще тестваме отново на Мизано (в средата на септември). Ако момчетата са доволни тогава, ще започнем да използваме мотора.