Начало Moto News Хонда създава Тийм HRC Уърлд Мотокрос за MXGP

Хонда създава Тийм HRC Уърлд Мотокрос за MXGP

154
0
Евгени Бобришев

Хонда увеличава участието си в мотоциклетните спортове чрез създаването на Тийм HRC Уърлд Мотокрос за MXGP. Новината съобщи президентът на компанията Таканобу Ито при представяне спортната програма на концерна за 2014 г.

Екипът ще участва в световния шампионат по мотокрос на ФИМ. Създаването му е отражение на повишената роля на концерна във висшата MXGP категория и е логично продължение на процеса, увеличаващ присъствието на Хонда през последните три години.

От компанията отбелязаха, че това е най-новата глава от успешната й история в световния мотокрос, където са спечелени победи и световни титли в различни класове – 125, 250, 500 MX.

Отборът запазва миналогодишните си пилоти Макс Нейгл и Евгени Бобришев. Те ще карат заводски Хонда CRF450RW. Те присъстваха на презентацията в централата заедно с колегите си от МотоGP Марк Маркес и Дани Педроса, състезавалият се в Дакар Хоан Бареда и т.н.

Тийм HRC Уърлд Мотокрос тества в Сардиния през януари и участва в първия кръг от италианския шампионат MX Интернационали.

2014 г. е важен момент в историята на Хонда в световния шампионат по мотокрос благодарение подкрепата на Хонда Рейсинг Корпорейшън – заяви генералният мениджър на екипа Роджър Харви. – Хонда има дълга история в дисциплината, а през последните години подкрепата за нас непрекъснато се увеличава, така че следващата логична стъпка бе изцяло заводско присъствие.