Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда се развива по-бързо от Ферари, смятат в Мерцедес

Хонда се развива по-бързо от Ферари, смятат в Мерцедес

2543
0
Ред Бул Хонда 2019 Бразилия
снимка: ATP

Хонда се развива по-бързо от Ферари по отношение на задвижващата система. Това смята шефът по двигателите на Мерцедес Анди Коуел. Японският производител отбеляза голям напредък през последната 1 година и доближи много лидерите от Ферари по отношение на мощността и надеждността.

През изминалия сезон Макс Верстапен с Ред Бул-Хонда спечели 3 победи и 2 полпозишъна и завърши 3-и в класирането при пилотите. В същото време Дани Квят и Пиер Гасли с Торо Росо-Хонда записаха по един подиум в Германия и Бразилия.

Агрегатите на Хонда показаха страхотни качества на писти на висока надморска височина. В Мексико Верстапен също бе най-бърз в квалификацията, но заради това, че не намали при жълти флагове в края получи наказание от 3 места.   

„В Хонда се развиват най-добре през тази година. Те са много по-напред от Ферари в темповете на прогрес, каза Коуел пред Motorsport Magazine. В Ред Бул могат да правят шампионски коли. Макс Верстапен е страхотен, а в Хонда правят много голяма инвестиция. Тяхната решимост е огромна.

Това те показват на пистата. Можете да видите, че те имат правилната структура и вземат точните решения. Ще бъде много вълнуващо. Ако имаме 6 коли, които се борят гума до гума във всяко състезание, и имаме и някой друг инцидент, който да е решаващ, това ще е страхотен шампионат.”