Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще бъде много близо до Мерцедес през 2017 г., смятат в...

Хонда ще бъде много близо до Мерцедес през 2017 г., смятат в Макларън

26
0

Задвижващата система на Хонда ще бъде много близо до тази на Мерцедес като представяне през следващата година. На това мнение е състезателният директор на Макларън Ерик Булие. Екипът от Уокинг вече втора година поред използва двигателите на японците и е далеч от скоростта на водещите отбори именно заради проблемите с мотора, който се оказа недостатъчно мощен и надежден.

За следващата година от Хонда обмислят сериозни промени по агрегата и промяна на неговата философия, използвайки и премахването на токените, които в известна степен ограничаваха развитието на задвижващите системи.

„Не знам дали в Хонда ще са на нивото на Мерцедес, но ще са много близо до тях, заяви Булие. – Надявам се да ги настигнем и да сме напълно равни.”

Французинът също така призна, че японският производител не е постигнал очакваните резултати досега, но според него ситуацията изглежда по-лоша, отколкото е всъщност, тъй като е трябвало да бъде свършена много работа по развитието за много по-малко време спрямо другите производители.

„Трябва да свалим очакванията си в сравнение с миналото, каза още Булие. – Ние искаме да печелим. Не ни е забавно да сме 10-и. Но трябва да бъдем реалисти за това какво изграждаме. Ако погледнете Мерцедес, на тях им отне 4 години да направят двигателя и чак тогава той се появи на трасето. При нас с Хонда това отне 3 години, но в последните 2 от тях участваме в състезанията и хората се чудят какво става и какво правим. Ние правим същото като Мерцедес. Вървим по същия път. Това отнема време.”