Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще вземе решение дали остава в F1 до Абу Даби, твърди...

Хонда ще вземе решение дали остава в F1 до Абу Даби, твърди Марко

2352
0
Ред Бул Хонда двигател Алекс Албон
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда ще вземе решение дали ще остане във Формула 1 до последния кръг от сезона в Абу Даби. Това твърди главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко.

И двата отбора на Дитрих Матешиц използват задвижващите системи на японския доставчик. През тази година представянето на моторите на Хонда е много добро като надеждност и мощност. Те обаче още изостават от Ферари и Мерцедес.

„В Хонда още не са решили дали ще останат, каза Марко пред немския Motorsport-Magazin. – А двигателят по принцип е от голяма полза за една кола от F1“, пошегува се той.

За момента нито един производител или отбор не е подписал официално новото споразумение Конкорд, с което да потвърди оставането си в спорта и след 2020 г. Според Марко при наличието на новите правила вече всеки може да вземе решение.

„Правилата са известни и всеки може да си изчисли колко по-евтино ще излиза производството на двигателя. Ще има ограничения при дино тестовете и използването на някои от материалите. Смятам, че решението ще бъде взето от Хонда до Абу Даби.“

Марко също така определи въвеждането на таван на бюджетите от 175 млн. долара като позитивно нещо за спорта като цяло. Според него това, което ще загубят в Ред Бул, ще бъде от полза за другия тим Торо Росо.