Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще предостави на Ред Бул „спецификация 1.1“ на агрегата си в...

Хонда ще предостави на Ред Бул „спецификация 1.1“ на агрегата си в Австрия

2206
0
Масаши Ямамото, Тойохару Танабе
Масаши Ямамото (вляво) и Тойохару Танабе от Хонда; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда ще има „спецификация 1.1“ на задвижващата си система за първите надпревари от сезон 2020 във Формула 1. Японският производител има някои новости по агрегата и иска да се бори за титла с Ред Бул срещу съперниците от Мерцедес.

„Целта ни е да печелим в ситуация, в която Мерцедес и Хонда имат равен шанс за успех“, заяви оглавяващият базата на Хонда в Сакура Ясуаки Асаки

„Вълнувам се, тъй като вървим по пътя към тази цел – да станем шампиони.“

Директорът на Хонда F1 Масаши Ямамото също е на мнение, че състезателната година ще е забележителна.

„Искаме да се борим, за да се отблагодарим на феновете за подкрепата и да отговорим на очакванията им. Ще водим борба във всеки старт, за да имаме в края на годината повод за усмивки“, сподели Ямамото.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко вече изрази мнение, че битката в шампионата тази година ще е между Мерцедес и тима от Милтън Кийнс. Той е изключително горд и с факта, че първите надпревари за сезона ще са на пистата Ред Бул Ринг.

„Трябва да си достатъчно упорит и винаги да проверяваш какво е възможно и какво не. Решихме да пробваме и федералното правителство ни помогна. Невероятно горди сме, че ще сме пионери в тази посока. Останалите писти вече последваха примера ни“, каза австриецът.

За основен съперник на Люис Хамилтън през новия сезон се сочи Макс Верстапен. Самият нидерландец обаче е предпазлив в очакванията си.

Тимът на Алфа Таури пък проведе тест на пистата Имола

Отборът раздели работата си на пистата на две. Сутринта Пиер Гасли и Данил Квят караха STR13 от 2018 г., което позволи неограничени обиколки. Следобед бе така наречения „снимачен“ ден, тоест бяха зад волана на тазгодишната кола AT01. В този случай има ограничение на сесията от 100 км.

Алфа Таури също като провелите досега тестове Мерцедес, Рейсинг Пойнт, Рено и Ферари работи при новите изисквания за безопасност.

„Беше страхотно да сме пак на писта след толкова дълго чакане“, сподели Гасли. „Освен това усещането да караш болид от Формула 1 на Имола бе специално, тъй като е една от любимите ми писти. Мисля, че сме готови за Австрия.“