Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Подготовката върви по план, битката ще е между Ред Бул и...

Марко: Подготовката върви по план, битката ще е между Ред Бул и Мерцедес

6704
0
Хелмут Марко, Макс Верстапен
Хелмут Марко и Макс Верстапен; снимка: Майкъл Потс

Подготовката за първите два старта от Формула 1 през 2020 г. – на 5 и 12 юли в Австрия – върви по план, заяви Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул допълни, че битката според тима от Милтън Кийнс ще е между тях и Мерцедес.

„Подготовката за състезанието върви по план, като по часовник. Сега само трябва да запазим спокойствие“, заяви Марко

„В крайна сметка не знаем колко състезания ще успеем да проведем, така че този старт е дори по-важен от обикновено. Издръжливостта е от ключово значение. Всяка грешка може да струва титлата. И пилотите не бива да бъркат. Очакваме битката да е между нас и Мерцедес. Смятаме, че Ферари не е на нивото на лидерите.“

Мнението на Марко относно разпределението на силите е подкрепено от бившия пилот и настоящ телевизионен експерт Марк Шурер. Според него няма да има драстична промяна в сравнението с показаното на предсезонните тестове през февруари.

„Тогава бе очевидно, че Мерцедес и Ред Бул задаваха темпото, докато Ферари изоставаше. Липсваше им максимална скорост. Ферари има нова концепция с малко по-висока задна част. Такава кола е много трудно разбираема. Искат се много опит и километри, каквито Скудерията не е в състояние да натрупа. Дори симулаторът не може да компенсира точно тази липса“, обясни Шурер.

Междувременно друг бивш F1 състезател – Гийдо ван дер Гарде – смята, че Макс Верстапен има истински шанс да спечели титлата през 2020 г.

„Надявам се Макс да е първият нидерландски световен шампион. Определено мисля, че това е възможно да стане с Ред Бул. Тази година има реален шанс, но Люис Хамилтън още се състезава. Той е най-голямата заплаха. Има опита и знае какво е да спечелиш титла“, сподели Ван дер Гарде.