Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще продължи техническата подкрепа за Ред Бул Пауъртрейнс до 2025 г.

Хонда ще продължи техническата подкрепа за Ред Бул Пауъртрейнс до 2025 г.

1788
0
Ред Бул-Хонда 2022
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Хонда ще продължи техническата подкрепа за Ред Бул Пауъртрейнс до 2025 г. Това стана ясно след като двете страни удължиха настоящото си споразумение, което изтичаше в края на следващата година.

Програмата на Хонда за техническа поддръжка помогна на Ред Бул да се намира на първо място в класиранията при пилотите и конструкторите след първите 13 кръга от сезон 2022 в F1. Сега дъщерното дружество на японския производител Honda Racing Corporation (HRC) ще продължи успешното си сътрудническо с Ред Бул Пауъртрейнс до края на сезон 2025. В допълнение, Хонда ще продължи да произвежда задвижващите системи на отбора от Милтън Кийнс.

След официалното оттегляне на Хонда в края на 2021 г. и в подкрепа на създаването на Ред Бул Пауъртрейнс (RBPT), японците се се съгласиха да предостави техническа помощ за настоящите силови агрегати от F1, с които се състезават отборите на Ред Бул и Алфа Таури.

В резултат на продължаващия успех на партньорството първоначалното техническо споразумение. То предвиждаше поддръжка до края на 2023 г. Сега то бе удължено за още две години. След това RBPT ще захранва двата екипа в ерата на новите технически правила за силовите агрегати в F1. Те влизат в сила от 2026 г.

Докато официалното оттегляне на Хонда от F1 позволи на компанията да пренасочи ресурсите си към постигане на бъдещите цели на компанията за неутрализиране на въглеродните емисии, текущото споразумение с австрийския екип г не включва разработване на нови двигатели. По този начин HRC ще може да продължи сътрудничеството си с Ред Бул в рамките на настоящите си ресурси.

Благодарим на Хонда за положителния отговор на съвместната ни работа. Радваме се, че ще продължим партньорството си във Формула 1 до края на 2025 г. По този начин ще продължаваме да използваме мотор, доставян от Хонда. Досега имахме успешни взаимоотношения след като спечелихме шампионата на пилотите през 2021 г. В момента водим в класирането на пилотите и отборите. Целта ни е да си осигурим и двете титли през 2022 г.“, каза съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко.

Партньорството на Ред Бул с Хонда е изключително успешно. Доволни сме, че то ще продължи до края на настоящата ера на регулациите на ФИА за задвижващите агрегати“ сподели шефът на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер.

„Съгласихме се да продължим да подкрепяме Ред Бул Пауъртрейнс чрез HRC. Австрийската компания поиска да удължи настоящото ни споразумение, което HRC може да изпълни в рамките на съществуващите си ресурси. За пореден път се стремим да използваме участието си във върховите постижения на моторните спортове за развитието на технологиите и на нашите служители“, заяви президентът на HRC Коджи Ватанбе.

Хонда ще бъде главен спонсор на Гран при на Япония. Надпреварата се провежда на пистата Сузука, която на практика е собственост на японския производител.